2010. április 28.
REGGELI MŰHELY
Már csak egy csésze kávé kell.... A Civil Rádió reggeli műsora az, amely sok ember munkájával készül, az egyes napokon önálló stábok dolgoznak, mégis egy műsort készítenek. Főképpen ennek a csapatnak kellene együttműködni, kommunikálni, egyszóval... műhelymunkát végezni.
Volt már rá több kísérletünk, hogy a műhely rendszeresen találkozzon dolgozzon, eddig nem nagy sikerrel. Most újrakezdjük. A szerkesztőbizottság monitorozta a reggeli műsorokat, és megállapította, hogy azok helyenkén igen jó színvonalúak, néhol suták. Nagy baj nincs a reggellel, de érdemes lenne újra foglalkozni vele, újra átgondolni, mik a céljaink, és ahhoz milyen eszközeink vannak.
Legközelebb május 12-én, szerdán 17:30-kor találkozunk a Fonóban. Ha részt akarsz venni a gondolkodásban, gyere el te is.

2010. április 20.


SZERKBIZ értekezlet
Az előzetes tervek szerint ülést tartott a szerkesztőbizottság.
Rég voltunk ennyire határozatképesek, és rég beszélgettünk, különösebb sürgősség nélkül ennyit igazi műsorkérdésekről. Sajnos, az itt olvasható összefoglaló egy ilyen beszélgetésnek csak egy-egy gondolatát villantja fel, talán néha érdemes lenne részleteiben is dokumentálni a megfogalmazásokat.

2010. április 19.

rémhír! vagyis...
mégsem. A szerdára meghirdetett áramszünet - hm - elmarad. Helyette viszont lesz szombaton. Ez véletlenül elég kellemetlenül érint minket...
Ezen a szombaton hat órás élő adást terveztünk az Önkéntes Fiatalok Napja alkalmából. Ilyenkor az egész országban, több más országban is, sok helyszínen, sokféle tevékenységet végeznek fiatalok. Tavaly adtunk róla hírt, idén pedig külön megkerestek minket a szervezők, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Velük volt már többször kapcsolatunk, egy ideje szenvedünk, hogy önálló műsora legyen a Civilben, de az még nem indult el. A csapatban több gyakorlott rádiós van, akik jelezték, hogy szeretnének egy hosszabb élő adást készíteni ezen a napon. Több oldalról megrágtuk a dolgot, nagyon izgalmas kezdeményezésnek látszik, ezért szombaton kiemelten foglalkozik ezzel a Civil Rádió: 10-16 óráig több helyszínes, kapcsolásos élő adás lesz, főképpen külső munkatársak részvételével.
Az akcióról bővebben olvashatsz itt. Kicsit árnyalja a képet az áramszünet, de úgy tűnik, hogy szerzünk valahonnan 230 Voltot...

2010. április 16.
ÉLETFA
Képriport Schlemmer Attila kamerájából. Népes társaság és elmélyült beszélgetés a stúdióban.
2010. április 15.
Ki emlékszik már...
Akarod látni, milyen volt a honlapunk 5 évvel ezelőtt? Meg lehet nézni... de elég siralmas.Minden lépésünket arciválják valahol, nem árt tudni. Az Internet Archívum Intézet (Web Archive Organization) időszakonként az internet valamennyi oldalát elmenti. Képekkel, hirdetésekkel, mindennel együtt. A Civil Rádióról először 1999-ből tett el néhány adatot (itt megnézheted). A következő évekből már rendszeresen lehet találni mentéseket, a legteljesebb talán ez. Szinte hiánytalan web oldal, működő menükkel és műsorszerkezettel.
Ha többet dátumot is meg akarsz nézni, itt a teljes lista. Az oldal kicsit lassan működik, de tanulságos kivárni.

2010. április 14.
hallatlan...
Rakusz Tamás nyilvánosan megdícsérte Hajós Vera műsorát.... Hát, hova tart ez a világ? Már minden megtörténhet??? A részleteket elolvashatod itt.

Szerkbiz kedden
Jövő kedden ülést tart a szerkesztőbizottság. Valamennyi ilyen összejövetel nyilvános, bárkit szívesen látunk. Tematika és további részletek itt olvashatók.

2010. április 10.
kommunikációs képzés
Április 9-én és 10-én rendeztük meg a Láttasd magad és lépj előre! elnevezésű kommunikációs képzésünket, amelyet elsősorban civil szervezetek munkatársai, önkéntesei számára szervezünk. Részletek itt.

A rakodópart kövei
Tisztelettel ajánljuk figyelmetekbe rádiós társunk, Koludzsija Gábor kiállítását A rakodópart kövei címmel, amelynek megnyitója a Budakalászi Kós Károly ÁMK - Faluház nagytermében 2010. április 10-én 16 órakor lesz.
Minden lényeges információt megtaláltok a meghívóban és a plakáton. Gábor a szerdai Nagyvárosi dilemmákban (meghallgatható az archívumban) már beszélt a kiállításról, fantasztikusnak ígérkezik, menjünk el rá minél többen!


2010. április 7.

Választási műsor
A Méltányosság Politikaelemző Központ megkeresett minket, hogy a választás előtti héten tartandó sajtóbeszélgetésnek legyünk a házigazdái, és közvetítsük azt. A Civil Rádió általában a napi politikától igyekszik távoltartani magát, ez azonban kivételes helyzet.
A helyzet, az alkalom és a szereplők gondolkodásra késztettek minket (erről itt olvashattok), és úgy döntöttünk, vállaljuk a feladatot. Az adásra április 8-án csütörtökön kerül sor, élő közvetítés a Kossuth Klubból, 17 órai kezdettől. Akit érdekel, legyen ott vagy hallgasson minket.

2010. április 5.
Kedves nép!
Az van, hogy kellenek Kultúrkortyok. Sok.
A Kultúrkorty olyan állat, ami 1-2 perc hosszú, és rettentő szubjektíven ajánl bármit, ami a szörnyen tág kultúra fogalmába beleillik: színházat, filmet, kiállítást, könyvet, tévéműsort, weboldalt, kirándulást, koncertet, avagy bármit, amit szívesen tennél a szabad idődben, mínusz explicit szexuális tevékenység.
A matematikusok lelkületűek kedvéért ugyanez röviden: szubjektív kulturális ajánlat, 1-2 percben. Remek lehetőség ez arra, hogy saját programjaidat, ügyeidet is ajánld (aki tudja, hogy ezt hogy kell írni, jelezzen vissza!) a rettentő sok másik embernek. Egy Kortyot megcsinálni egyszerű, 5-10 percnél nem több: vagy itt bent felveszed, amikor úgyis erre jársz, vagy otthon veszed fel, és elküldöd nekünk ravaszul.
Ha kérdés van, vagy csinálnál ilyet, és segítségre van szükséged, keresd a Kultúrkortyok mamáját, Csurcs Mónit ezen a címen, vagy engem itt(nem én vagyok az apja!).
Üdv: Magyar Ádám

2010. április 2.
Kellemes, nyugodt és meghitt nyulat mindenkinek.


2010. március 31.
SZERKBIZ ESZMECSERE
Néha sikerül kultúráltan, értelmesen és - ami a legritkább: gyorsan döntéseket hoznia a szerkesztőbizottságnak. Egy frissen felmerült műsor-ötlet kapcsán 24 óra alatt váltottuk az itt elolvasható leveleket.

ÁRAMSZÜNET
Április 21-én délelőtt 8 órától 12-ig áramszünet lesz, így adás sem megy ki a Fonóból.

2010. március 30.
Letölthető hanganyagok
Végre felkerültek a honlapunkra a Lázár Ervin Baráti Kör eddig elkészült hangjátékai. Töltsétek, hallgassátok innen. És ajánljátok ismerőseiteknek, barátaitoknak a Dömdödömöt, a Húgom orkánkabátban összeállítást, a svéd gyermekverseket és a megannyi elkészült hanganyagot. A csapathoz mindig lehet csatlakozni, bárkit szívesen fogadnak és várnak - és ahogy én tudom, "fiúhangból mindig hiány van" (idézet Czap Ágnestől)

Pályázati dömping
Áprilisban számtalan pályázatot adunk be különböző programokra. A hónap végéig legalább 9 pályázatot állítunk össze és küldünk be különböző pályáztatókhoz. Ezek között van a nemzetközi együttműködéseinket segítő program, a civil médiumok közötti kapcsolatot erősítő program és különféle műsorokhoz kapcsolódó pályázat is. Ezek egyelőre szervezés, ötletelés alatt állnak (csúnya kifejezéssel élveJ), de nagyon szeretnénk, hogyha egy-egy pályázatra rálelve, akár kész ötlettel előállva, részt is vennétek a megvalósításban, és írnátok nekünk.

2010. március 25.
Ahogyan már jeleztük, március 23-án beadtuk az ORTT műszaki pályázat anyagát, amihez előzetesen ti is hozzászólhattatok. Egy ilyen pályázat anyagának összeállítása nem kis munka, aki készített már hasonlót, az tudja, hogy milyen szigorú követelmények vannak, és milyen könnyű hibát véteni.
A teljes pályázati anyagot megnézheted itt, Szigeti Marci és Romsics Balázs előzetes munkájára építve Ákos és Ádám állította össze a pályázatot.
SZERKBIZ beszámoló
Március 23-án ülést tartott a szerkesztőbizottság, itt megtudhatod, hogy miről.


Ha van olyan híred, információd, amit jó lenne, ha a többiek is megismernének, egy pillanatig se habozz, írd meg, és küldd el a szerkesztőnek erre a címre.


Locations of visitors to this page