SZERKBIZ 2010.03.23
Március 23-án a Fonóban ülést tartott a szerkesztőbizottság. Az ülés határozatképes volt, és a tervezett témák végére jutottunk.Tervezett napirenden lévő témák:
  • 1. Reggeli műsorok monitorozásának következtetései
  • 2. Új műsorok véleményezése, véglegesítése
Napirend előtt is több témában születtek döntések, beszélgettünk néhány szakmai dologról is.
  • 1. Hallgassuk újra ismétlő műsor szerkesztési beosztása (itt olvasható, a jobb hasábban).
  • 2. Következő ülések tervezett időpontja (minden szerkesztőbizottsági ülés nyilvános, ha el akarsz jönni, nézd meg az időpontokat itt.)
  • 3. Murányi György zenei műsorának időpontváltozása (kedd estéről szombat éjjelre, részletesebben itt olvashatod).
  • 4. A zenei sávok profiltisztítása érdekében ismét változik néhány zenei műsor időpontja. (Részletesebben itt olvashatod).
  • 5. Felmerült az élő közvetítések további szaporításának igénye, erről hosszabb, érdekes beszélgetést folytattunk. Néhány véleményt megpróbáltam összefoglalni itt, és akár szólj hozzá a témához te is.
Reggeli műsorok
A Civil Rádió kiemelt műsora a reggel, részben, mert a hallgatók szokások szerint ilyenkor a rádió az egyeduralkodó az emberek életében, részben, mert ez az egy sávos műsorunk van, amit minden nap más stáb készít.
Ez az oka annak, hogy évek óta rendszeresen előkerül a reggeli műsorok témája. Októberben döntött a szerkbiz, hogy ismét monitorozza a reggelt, és esetleg módosít a műsor elképzelésén, gyakorlatán. A monitorozás megtörtént (az összefoglalót itt elolvashatod), a tapasztalatok megtárgyalására most került sor.
Összességében (ahogy ez a jegyzőkönyvben is olvasható), az fogalmazódott meg, hogy sürgős teendő a műsorokkal nincsen, azok színvonala kielégítő, helyenként jó. Egyes adásokkal kpcsolatban számos apróságon lehetne és kellene javítani, ez részletes szakmai munkát igényel.
Ismét időszerű lenne, hogy a reggeli stábok és a szerkesztőbizottság egyes tagjai elkezdjenek közösen dolgozni egy új, közös reggeli koncepción.

Új műsorok véglegesítése
A szerkesztőbizottság hatásköre az új műsorok véglegesítése ( a teljes működési szabályzat itt olvasható.) Az elmúlt időszakban indult műsorokkal kapcsolatban többféle döntés született, a részleteket a jegyzőkönyvben elolvashatod.