kommunikációs képzés
Április 9-én és 10-én rendeztük meg a Láttasd magad és lépj előre! elnevezésű kommunikációs képzésünket, amelyet elsősorban civil szervezetek munkatársai, önkéntesei számára szervezünk.A Civil Rádiós képzések immáron hagyománnyá értek - az elmúlt 5 évben folyamatosan szerveztük őket. A tavalyi évtől két részre bontottuk a tematikát - a képzés első felében a résztvevők megtanulhatják azokat a módszereket, formákat, amelyek segítségével könnyebben megtalálhatják a sajtó munkatársait, játékos gyakorlatokkal pedig kipróbálhatják, milyen egy televízióstúdióban szerepelni vendégként, sajtótájékoztatót tartani vagy sajtóközleményt írni.
Minden évben van meghívott vendégünk is - idén Szerényi Gábor (az MTV online, a RadioQ és a Premier internetes kulturális magazin szerkesztője) látogatott el hozzánk, és mesélt arról, hogy melyek lehetnek azok a hírek, megfogalmazási praktikák, amelyek felkelthetik egy újságíró érdeklődését, hogy kamerát, mikrofont vagy tollat ragadva megkeressen minket.
A képzés második részében - ami a jövő héten, április 16-án és 17-én kerül megrendezésre - a résztvevők megtanulhatják az online média, az internetes kommunikáció legalapvetőbb formáit - hogyan hozzanak létre egy blogot, egy wikipédia bejegyzést saját szervezetükről, hogyan csináljanak egy egyszerű videót mobiltelefonjukkal, és azt hogyan tehetik fel azokat saját készítésű honlapjukra, satöbbi, satöbbi...
Az idei évben olyan nagy volt a túljelentkezés, hogy májusban egy második képzést is szervezünk majd, ugyanezzel a tematikával.

A képzésen az alábbi szervezetek és képviselőik vettek részt.