2010. május 31.
hát, ez a túró
Hallgassuk újra... a Civil Rádió szerkesztői által válogatott ismétlő műsor. Ezen a héten Bányai Géza válogatott, de a kép nem őt mutatja...
2010. május 28.
rengeteg minden történik...
csak nincs elég idő a dokumentálásra: nem írtunk még semmit a Fonó fesztiválrról, pedig egyik legjobb élő közvetítésünk volt, nem írtunk a pünkösdi műszaki fejlesztésekről...

Viszont most írunk két külföldi utunkról: Géczi Gábor és Cserháti Ákos Stockholmban járt, utána pedig Helgával kiegészülve Halléban töltött pár napot.

2010. május 26.
megint elhalasztva
Ilyen őrült időjárás már rég nem volt májusban, bár - aranyat ér, de nagyon bosszantó. Minthogy továbbra is hosszú távra azt jelzik, hogy eső lesz, a kerti találkozást halasztjuk, egészen addig, amíg legalább egy hét napsütés és nyár nem lesz.
Fogok időben szólni...
cica saga
...ami nem azt jelenti, hogy a cicának szaga van, hanem azt, hogy története. Vagyis sorsa... ami most már összeFONÓdott velünk... :-)

Ismerkedj meg vele.

Meghívás a Fonótól: június 4-én, pénteken délután kötetlen barátkozás az épületekben lévő valamennyi szervezet, színház és rádió részére. Bogrács, grill, örömzene és gyermek kézműves foglalkozás lesz. Az egész Civil Rádiót szívesen látnák, akinek van kedve, jöjjön.

2010. május 18.
Találós kérdés
Mi a meglepő a képen?
Ha nem sikerül rájönnöd, akkor kattints rá.

2010. május 15.
ez nem találós kérdés...
...hanem süti. A 1.5HOLD. minden hétfőn 22 órakor jelentkezik, egyike a legrégibb adásainknak. Hallgatói szinte ismerik egymást... vagyis: tényleg ismerik egymást. 1.5HOLD. találkozó volt a hét végén, rövid beszámoló itt.

2010. május 12.

Újabb egy hét...
A továbbra is reménytelen előrejelzések miatt a hétvégi kerti party újabb egy héttel ELTOLVA. Így az időpont: május 29-e, szombat, amikor várunk mindenkit a kertben. Van más változás is: a sünök szárítkoznak, viszont a ciciák már kimásznak a dobozukból.

Kérlek benneteket, hogy újra jelezzetek, hogy ki tud jönni, erre a címre.

Gyertek, Várunk!
Itt várunk mindenkit május 29-én, szombaton. Bogrács, beszélgetés, cicák és sünök. Személyes meghívót küldtem mindenkinek, címmel és térképpel a saját e-mail címére.
Pogány György

2010. május 8.
betörettünk...
Szombaton hajnalban ismeretlen tettes benyomta az udvari ablakot az irodában, bemászott, és határozott léptekkel odament a fali széfhez. Valamilyen eszközzel felfeszítette a széfet, kivette belőle a pénzkazettát. Némi munkával ezt is felfeszítette, és a benne található mintegy 30 forint 40 fillért otthagyva, gondolom, bosszúsan, ugyanazon az úton távozott.
A betörést szombat reggel vette észre Ricsi, amikor nyitotta a rádiót. Felhívta Ákost és engem, mindketten bementünk, addigra a Fonó kihívta a rendőrséget is. Kiderült, hogy éjszaka nem volt beriasztva a Fonó, mivel egész éjjel dolgoztak a büfések. A rendőrök igazi ujjlenyomatokat vettek, maga Horatio is körülnézett az irodában, és megkérdezte:
Mindent szétdobáltak a betőrők?
Mondtuk, hogy, szó sincs róla, ez üzemszerű állapot...

Nagyjából ennyi történt, a veszteség egy fali széf, egy pénzkazetta. A szerte heverő mobil telefonok, és minidiskek nem érdekelték őket. Viszont a felfordulásban megtaláltuk a klíma távirányítóját. Ennyi a haszon.
Pogány György
A kép csak illusztráció, nem a valódi tettest ábrázolja.
2010. május 5.

Pályázati körpanoráma
Az elmúlt két hónapban 17 pályázatot adtunk be az alábbi helyekre:
  • Nemzeti Civil Alap - egy, a működést segítő pályázat mellett további 11 szakmai pályázatot nyújtottunk be az NCA felé, összesen 29 810 000 forint támogatási igénnyel.
  • ORTT - két pályázatot adtunk be az elmúlt időszakban az ORTT felé: műszaki fejlesztésünket, illetve a Péntek Reggeli Jóhír Magazin támogatását célzó pályázatunkat. Az elsőre 1 186 000 forintot, a másodikra 1 960 000 forintos támogatást pályázunk.
  • Szülőföld Alap - határon túli civil szervezetekkel való együttműködésre pályáztunk 1 950 000 Ft értékben.
  • The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency of EC - rádiós tapasztalatszerző utazásokra pályáztunk 22 035 Euro (durván 6 000 000 Ft) támogatási igénnyel.
  • Balassi Bálint Intézet - Erkel Ferenc életét, munkáit bemutató rádiójáték készítésére vállalkoztunk - a pályázatban 1 340 000 forintot igényeltünk.
Összesen 16 pályázatunk vár még elbírálásra, amelyekben 41.060.000 forintot igényeltünk programjaink megvalósítására.

2010. május 4.
visszajelzés
Császtvay Tündével találkoztam tegnap az OSZK-ban, aki örömmel újságolta, hogy a Civil rádióban vele készült beszélgetés kapcsán meghívták a Kossuth rádió egyik műsorába is. A közszolgálati rádió szerkesztőnője hallotta a Mindent a nőkről-ben Tündét és ezután kérte fel őt rádiós szereplésre.
Nagyon jó visszacsatolás volt ez nekem a nőművelődés-történeti sorozatommal kapcsolatban, számomra az is újdonság, hogy a "királyi" rádióból is hallgatják a Civilt:-))
Üdv, Elekes Irén

Kedves Civil Rádió!
Az elmúlt hónapokban nem vettem részt érdemben a műsorkészítésben. A munkám, amiből megélek, előre láthatóan még jó ideig teljes jelenlétet kíván, mellette nem vagyok képes szellemi energiát, figyelmet és időt fordítani a tavaly önként vállalt rádiós munkára. Úgy döntöttem, elköszönök a Mióta hiányzunk önmagunknak műsorától, és a Civil Rádiótól.
Tisztelettel kívánok erőt a további munkához!
Üdvözlettel, Sipos Eszter

Szia Eszter, aki egyszer közénk tartozott, attól nem szoktunk végleg elköszönni. Az érthető, hogy változik az élethelyzeted, kevesebb időd van, mással akarsz foglalkozni - ezt elfogadjuk, és megértjük. De azért visszavárunk.
Köszönjük a munkádat, és hallgass minket.
Pogány György

2010. május 3.
kicsinyített GOMBAPRESSZÓ
Képriport Schlemmer Attila kamerájából. Tamás, Tibor és Balázs a stúdióban.

2010. május 2.
ÚJ BLOG
Újabb műsorunk blogja kezdett el működni: a Demokrácia MOST! már rendszeres információkat tölt fel a web oldalunkra, tessék megnézni itt.
A Civil Rádió web oldalán bármely műsor önálló felülettel rendelkezhet, ha van kedve és ideje
gyakran új olvasnivalót kínálni az oda látogatóknak. Az oldal szerkesztéséhez színvonalas, világszerte ismert program, a Wordpress nyújt lehetőséget, a többi rajtunk múlik.
Ha neked is van kedved oldalt készíteni, írj a főszerkesztőnek.

Ha van olyan híred, információd, amit jó lenne, ha a többiek is megismernének, egy pillanatig se habozz, írd meg, és küldd el a szerkesztőnek erre a címre.


Locations of visitors to this page