19:30-tól a Budai Fonó Zeneházban (XI., Sztregova utca 3.) Jegyek a helyszínen vagy elővételben.

Szalóky Ági
Vujicsics együttes
Besh o droM
David Yengibarjan
Vodku együttes
Mörön Duó
Lighthouse zenekar
FELLÉPŐK
JEGYEK
HELYSZÍN
SEGÍTŐINK
Tovább a Civil Rádió oldalára
Facebook oldal
SZALÓKI ÁGI
1978.október 17-én született Budapesten. 5 évesen az István, a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására kezdett az erdélyi magyar népzenéhez vonzódni. 16 évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban olyan muzsikusok között, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, Kathy Horváth Lajos. 17 éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh o drom-ban énekelt évekig. Velük járta be a világot a montreáli jazz fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théatre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig. Évekig dolgozott Szakcsi Lakatos Bélával és olyan kiváló zenészek hívták partnerül, mint a Lisztdíjas Oláh Kálmán, Balázs Elemér, a londoni Oi va voi vagy Presser Gábor. 2009-ig több mint 50 lemezen hallható a hangja. 1997-ben a Kelemen László - Pávai István vezette Utolsó óra elnevezésű népzenei gyűjtőprogram munkatársa lehetett, itt több erdélyi énekes adatközlő repertoárját rögzítette. Eddig 5 önálló lemeze jelent meg.

Tovább...

VUJICSICS EGYÜTTES
A hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását tűzte ki céljául az országosan ismert és népszerű, de határainkon túl is sikeresen koncertező Vujicsics Együttes. Az együttes 1974 tavaszán alakult Pomázon, mint a helyi nemzetiségi táncegyüttes zenekara.

Tovább...

BESH O DROM
Az 1999-ben alakult zenekar (nevük jelentése lovári nyelven „üld meg az utat”) viharos sebességgel robbant be a köztudatba. Semmivel sem összetéveszthető hangzásviláguk stílusteremtőnek bizonyult. Zenéjükben különböző kelet-európai, és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre és alkot önálló egységet.
Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak, ezért évente 70-80 alkalommal lépnek fel hazánkban, külföldön pedig 50-60 alkalommal, többnyire telt ház előtt. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű előadók társaságában, mint például Oscar Petterson, Chick Corea, Al Di Meola, Keith Jarrett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon főműsoridőben, négy ízben, alkalmanként 15 ezer ember előtt adtak koncertet. A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő közül a Besh o droM zenekart választották a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.

Tovább...

DAVID YENGIBARJAN
Az örmény származású David Yengibarjan 1976-ban született Jerevánban, zenész családban nőtt fel, kilencévesen lett a Jereváni Zeneiskola növendéke, tízévesen kezdett el tangóharmonikázni. 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol mára az egyik legkeresettebb fiatal jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. 1999-ben alakította meg saját zenekarát a Trio Yengiabarjant, amelynek jelenleg állandó tagjai Egri János bőgős és Botos József gitáros.
Tovább...

VODKU EGYÜTTES
Szépek vagyunk, jók és okosak vagyunk, sokan vagyunk. Hangosak vagyunk. Népiesek vagyunk és világiak meg vallásosak. Városiak vagyunk. Meséket olvasunk. Eszünk-iszunk-szeretünk. Na és iszunk is néha. Valamelyikünket valamelyik közép- és kelet-európai, balkáni és más pesti kocsmában biztosan megtalálsz. Játszunk a lányoknak, mert szépek, és a fiúknak, mert nekik senki sem játszik. Vannak motívumkincsek meg törött dallamok. Lángos dióhéjban.
Tovább...

LIGHTHOUSE ZENEKAR
A magyar és az ír-kelta népdalok dallamvilágából egyéni módon merítő, énekközpontú, dallamos világzene, egzotikus hangszerekkel, virtuóz szólistákkal, érzékeny zenei megközelítéssel.
A különleges hangzásvilágú zenekar színpadi megjelenésében is látványos. Műsorukban megszólaltatott hangszereik között több fúvós- és ütőhangszer-különlegesség is szerepel. A zenekar öt éves fennállása alatt megfordult az ország számos jelentős világzenei fesztiválján.
Tovább...

MÖRÖN DUÓ
A furcsa név egy mongóliai nagyvárosé, néhány kilométerre az Uushgiin övör-i temetőtől, jelentése: folyó, folyam. A most induló duó az elképzelés szerint improvizációra épülő városi népzene, elektromos és akusztikus, repetitív és meditatív, feszes ritmusú és szertefolyó. Péter az Úzgin Űverben és a Layandában zenél, a Tilosban rádiózik. Misi a Hidegroncsban kezdte, most az Ablakanaprában játszik, a legendás Második Látás fanzine-t követően lemezkritikákat ír.