Dalok Galopp
SZERDA 15:00-16:00
Biljarszki Emil

Szabó András Bálint

Szabó András Bálint és Biljarszki Emil műsorvezetők 20 éve aktív résztvevői a magyar zenei életnek. A műsor tartalmát a Dalok.hu adja, amely az egyetlen nonprofit zenei webáruház, amely nem polcokból, hanem a zenekarok weboldalaiból áll. A Dalok.hu webáruháznak indult, de a kiadók és a lemezboltok tömeges bezárásával az a hely lett, ahol sok, máshol nem elérhető zene még mindig megtalálható. Minden műsor a magyar zenei élet kiválóságaiból választott vendéggel várja hallgatóit, akikkel a műsorvezetők olyan témákat érintenek, amiről a zenészek korábban csak egymás között beszélgettek. PASO, Péterfy Bori, Harcsa Veronika, Peter Ogi, Colorstar, Superbutt, Bridge to Solace, Blind Myself - ők már jártak nálunk. Ki lesz a következő?

Folytatódik a Cseh Tamás Program! A 2015-ös év sikeres sorozata után tovább folytatjuk a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok és lemezeik bemutatását.

A 2015/2016-os támogatási időszakban készült műsorok itt hallgathatóak meg, illetve szabadon letölthetőek:

Dalok Galopp 77.

Dalok Galopp 76.

Dalok Galopp 75.

Dalok Galopp 74.

Dalok Galopp 73.

Dalok Galopp 72.

Dalok Galopp 71.

Dalok Galopp 70.

Dalok Galopp 69.

Dalok Galopp 68.

Dalok Galopp 67.

Dalok Galopp 66.

Dalok Galopp 65.

Dalok Galopp 64.

Dalok Galopp 63.

Dalok Galopp 62.

Dalok Galopp 61.

Dalok Galopp 60.

Dalok Galopp 59.

Dalok Galopp 58.

Dalok Galopp 57.

Dalok Galopp 56.

Dalok Galopp 55.

Dalok Galopp 54.

Dalok Galopp 53.

Dalok Galopp 52.

Dalok Galopp 51.

Dalok Galopp 50.

Dalok Galopp 49.

Dalok Galopp 48.

Dalok Galopp 47.

Dalok Galopp 46.

Dalok Galopp 45.

Dalok Galopp 44.

Dalok Galopp 43.

Dalok Galopp 42.

Dalok Galopp 41.

Dalok Galopp 40.

Dalok Galopp 39.

Dalok Galopp 38. 

Dalok Galopp 37. 

 Dalok Galopp 36. - Twentees 

Egy fúvószenekari próbán az akkor szaxofonozó dobos odament az akkor trombitán játszó énekes-gitároshoz, hogy van-e kedve punk-rock zenekart alapítani. Így született a Twentees, akiknek zenéje végül leginkább az indie rockhoz húz. A tagok a legkülönbözőbb angolszász gitárzenéken nőttek fel, hangzásukban felfedezhető a garázsbandák nemtörődömsége, de a popos refréneket sem nélkülözik. Konrád Balázs énekes - gitáros, a zenekar frontembere mesél ma nekünk az NKA által támogatott második nagylemezük aktuális munkálatairól, a formáció múltjáról, s jelenéről, mindenről ami a tisztelt nagyérdemű számára fontos és érdekes lehet a Twentees-zel kapcsolatban.

Dalok Galopp 35. - Djabe és Mörk

Djabe a magyar világzene és jazzrock legkülönlegesebb zenekara. Az audiofil megközelítésük nemcsak a felvételeik magas minőségében, hanem a kiadások formátumában is megnyilvánul. Nemsokára megjelenik a Djabe új albuma, amit high resolution, a hagyományos audiónál jobb minőségben is elérhető lesz. Műsorunk másik vendége a Mörk zenekar volt, akik a hangstúdióból jelentkeztek be - új lemezükről és terveikről faggattuk őket.

Dalok Galopp 34. - Tha Shudras

A Cseh Tamás Program keretében, az első lemeze elkészítésére kapott támogatást az NKA zenei kollégiumától a "Tha Shudras" zenekar. A csapat frontembere Molnár Tibor mesélt nekünk a zenekarral kapcsolatos legizgalmasabb történésekről, a lemezfelvétellel kapcsolatos napi élményeikről, és még sok olyan különlegességről, ami csak és kizárólag a Tha Shudras rajongók tudhatnak, vagy még ők sem...

Dalok Galopp 33. - StabilFrazír és Organism

StabilFrazír a Sugovica hangja. Baja új reménye, aki "ska-reggae alapú zenét játszik olyan stíluselemekkel, amivel az előbbi kettőn rontani lehet" (Forrás: a zenekar).
A három éves Organism "Hammond-orgonás" formáció jelenleg az első nagylemezén dolgozik, erről faggattuk a zenekar frontemberét.

Dalok Galopp 32. - Pajor Tamás és az Amen

Visszatért az egykori Neurotic-frontember keresztény zenekara, a 17 év után megjelent új Amen-nagylemez pedig máris bearanyozódott, amely lemez létrejöttéhez az NKA - Cseh Tamás programja is támogatást adott. Pajor Tamás idén szózenés performanszaival is végigjárja az országot. Alaposan felülmúlta a várakozásokat Pajor Tamás és az Amen visszatérésének fogadtatása. A Fénykor címmel 17 év után kiadott új album néhány hét alatt aranylemez lett, az azonos című maxi-CD pedig elérte a platina (kevés híján a dupla platina) minősítést - jelentették be a szervezők a hivatalos átadással egybekötött sajtótájékoztatón. Igaz, az is kiderült, hogy a Hit Gyülekezetének központjában tartott lemezbemutatóra jegy helyett a megvásárolt Fénykor-maxival is be lehetett jutni. Pajor Tamás szerint ugyanakkor az Amen ma is "kellőképpen attraktív", amit alátámaszt, hogy mintegy 8 ezer rajongó, köztük számos gyülekezeten kívüli fiatal gyűlt össze január 30-án, a Hit parkban. Elmondta, a lemezbemutatón is felvillantott verbális részeket kettéválasztva kávéházi "szózenés" performance-okra és nagyobb Amen-koncertekre is készülnek vidéken és Budapesten, a sikeren felbuzdulva ráadásul egy fővárosi, sportarénabeli nagykoncert is szerepel távlati céljaik között. 

Dalok Galopp 31. - Hazai klubélet

A Cseh Tamás klubtámogatási pályázat kapcsán megkeresünk néhány vidéki klub szervezőjét. Megtudtuk, mi iránt érdeklődnek a fiatalok az ország különböző városaiban, mit hallgatnak, milyen koncertekre járnak és milyenekre nem. A klubélet felpezsdítése nélkül nehéz élő zenei életet elképzelni, így a klubok, művelődési házak helyzete gyakorlatilag egyenlő a magyar zene helyzetével.

Dalok Galopp 30. - Czutor Zoltán

Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző frontembere volt vendégünk a Dalok Galoppban, aki Beszámol a Cseh Tamás program legújabb pályázatairól, a Belmondo zenekar idevonatkozó aktivitásáról, az NKA-CSTP által kiírt kezdő zenekarok lemezkészítését segítő pályázatához kapcsolódó mentori tevékenységéről, tapasztalatairól, és természetesen szó esik mindenről, ami mostanság fontos lehet a hazai zeneipar területén.

Dalok Galopp 29. - Császári PillantmŰvek

"Kézzel válogatott, kiváló minőségű pillanatmŰvek, mŰkincsek egyenesen a pillanatmŰhelyből. Császári Gergely - akit olyan produkciókból is ismerhetünk háttér-emberként, közreműködő hangszeresként vagy szerzőként, mint a Kispál és a Borz, Péterfy Bori & Love Band, Kaukazus, Erik Sumo Band stb. - most, mint fő pillanatmŰszerész lép színre. Szuper-realista szövegi világa és zenei kompozíciói mind egy-egy önmagában is kerek történet egysége. A PillanatmŰvek önmagában hordozza saját megújulását; 2012-es Helló-Belló című slágerük után idén januárban friss felállással és hangzással és az új Kincs x1 EP-vel jelentkeznek" - ez áll a zenekar Facebook oldalán.
A Cseh Tamás Program nyertes csapat élőben mutatta be nekünk az új anyagot.

Dalok Galopp 28. - Ördög

A Dalok Galopp vendége az Ördög zenekar volt, Vörös András énekes vezetésével, aki a zenekar kitűnő dobosával, Szűcs Péterrel érkezett a Civil Rádió stúdiójába. Rengeteg érdekes történet, az őszi Junkies túrné, és az új, ugyancsak NKA zenei kollégiuma által támogatott Ördög lemez legjobb dalait hallhatjuk a műsorban.

Dalok Galopp 27. - Immigrants

A Dalok Galopp vendége az Immigrants zenekar volt – a fiatal, de már komoly sikereket elért banda a Cseh Tamás Pályázat nyertese. Éppen új klippen és hanganyagon dolgoznak, aktívan koncerteznek.

Dalok Galopp 26. - Uzipov

Műsorunk vendége 2016- s NKA-Cseh Tamás program keretében "induló zenekarok" pályázatán nyertes Uzipov zenekar volt. A rock-punk trió mindhárom tagja régi motoros a szakmában, sok érdekes zenekari sztorival, élménnyel a háta mögött – néhány szaftos történetet meg is osztanak velünk a fiúk Hosszú Gábor frontember-gitáros vezényletével.

 

2015

Januártól új sorozatot indítottunk, amelynek célja, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának keretében támogatott zenekarokat mutassa be hétről hétre. Műsorsorozatunk is a Cseh Tamás Program keretében valósul meg.

A műsorok az alábbi linkekről érhetőek el:

Dalok Galopp 1.
A Dalok Galopp műsor vendége a Wastaps zenekar volt a Civil Rádióban. A következő fél évben bekapcsolódva a Cseh Tamás programsorozatba, amit az NKA hirdetett meg azzal a céllal, hogy különféle pályázati lehetőségeken keresztül, javítson a hazai könnyűzene működési feltételein, Dalok Galopp műsorunk immáron heti rendszerességgel lesz hallható a Civil Rádió FM 98.00 hullámhosszán folyamatosan hírt adva alegaktuáisabb és legizgalmasabb Cseh Tamás programmal kapcsolatos eseményekről, történésekről. Ennek keretében Baracskay Ritát az Unmasked szakszofonos frontasszonyát, valamint Kovács Ákost, a Nemulass, Headbengs és Ersch nevű formációk mentorát kaptuk mikrofonvégre egy-egy rövid interjú erejéig.  

Dalok Galopp 2.
Folytatva a Cseh Tamás program zenekarainak a bemutatását – műsorunk vendége Lóci volt, aki élőben zenélt is műsorunkban.
A Lóci játszik egy egyszemélyes, storyteller-jellegű produkcióból nőtte ki magát először duóvá, majd egy hétfős zenekarrá. Minden dal magán hordozza a lecsupaszított, akusztikus gyökerű megszólalás sajátosságait: kidolgozott, erőteljes gitárszólam, izgalmas szövegvilág, finom de hangsúlyos zenei kiegészítések.
Lóci állandó zenei partnere Szeder Kriszta, akivel már találkoztak a Dalok Galopp hallgatói. A Cseh Tamás program keretében támogatást nyert a zenekar - hogy mire és hogyan használja fel, kiderül a műsorból.

Dalok Galopp 3.
A Dalok Galopp vendége Czutor Zoltán volt, aki többek között beszámolt a Cseh Tamás program legújabb fejleményeiről és első szólólemezével kapcsolatos személyes élményeiről, ami a napokban jelent meg. A műsorban megszólaltattuk a MAnökken ProlEtarZ zenekart is egy rövid telefonos interjú erejéig, hogy beszámolhassanak a legújabb lemezük fogadtatásáról, valamint a közeli koncertjük előlészületeiről.

Dalok Galopp 4.
A Cseh Tamás Program nyertesei nyilatkoztnak és élőben zenélnek nekünk, sőt egy új dalt is hallottunk tőlük, amelynek a felvételei most folynak. A Margaret Island tényleg nem úgy hangzik, mint Margit Sziget. Valami titokzatos jut eszünkbe a névtől. Nemcsak nekünk, a remélt külföldi hallgatóknak és koncertlátogatóknak is. A fiatal zenekart nem a Cseh Tamás Program fedezte fel. Mire nyertek, már rég játszotta őket a Petőfi Rádió (ami Magyarországon cél- és nem startpontot jelent). Hogy sikerült egyből a köztudatba és közfülbe kerülniük – kiderül a műsorból...

Dalok Galopp 5.
A Dalok-Galopp vendége a HungaRiddim zenekar volt. Folk-Reggae-Ska-World-Ethno-Pop zene keveredése, rengeteg fiatalos energiával és lendülettel. Ez a HungaRiddim Zenekar. A Cseh Tamás Program egyik nyerteseként érkeztek a stúdióba. Telefonon meginterjúvoltuk Latorczai Balázst, a Szimpla Lemming Tehetségkutató szervezőjét is.

Dalok Galopp 6.
Folytatódik az NKA Cseh - Tamás program, a Civil Rádió Dalok Galopp című műsorának Szabó Áron "mentor" és az ÉK zenekar mesél a lemezkészítés rejtelmeiről, legizgalmasabb pillanatiról. Áron mentori szerepköre mellett magával hozza a legutolsó "Rémember" albumot is, ami ugyan csak néhány hete jelent meg, ám igazi zenei csemegeként az elmúlt 20 évben hanghordozókra soha sem került "Rémember" dalait válogatta össze a Szabó testvérpár.

Dalok Galopp 7.
Mind az NKA - Cseh Tamás program keretében, mind új lemezmegjelenés kapcsán voltak vendégeink a mai Dalok Galopp műsorában. Szabó Tamás, világhírű szájharmonikás hoz magával egy zenekari tagot a Mojo Working második lemezét megismertetni velünk. E mellett a március 14- i, lemezbemutatójuk kapcsán informált minket és a nagyérdeműt a zenekar aktualitás dolgairól, fellépéseiről. A Cseh Tamás program keretében ma a VUK zenekart ismerhettük meg kicsit közelebbről, akik erre az alkalomra három nótával is készültek, s a dalokat végighallgatván bátran kijelenthetjük, hogy jól működik ez a kis „családi vállalkozás” a Fekete Családnál, az előzetes fejlemények alapján.

Dalok Galopp 8.
Anu Mauri a tavalyi Szimpla Lemming tehetségkutató Dalok.hu díját nyerte. Most jelent meg egy három számos maxijuk, ami a műsorban bemutatásra kerül. Anu Mauri zenészeit a Dead Can Dance iránti tisztelet és csodálat hozta össze - ebből következtethetünk a zenéjükre is, amely egy álombeli világba viszi a hallgatót. A Gypo Cirkus ennek az ellentéte - vidám táncos zenéjüket szombaton a Fonóban hallgathatod meg élőben. Ezzel kapcsolatban hívtuk telefonon a zenekart. A Wind SIngers pedig a Cseh Tamás Program egyik győztese. Velük is telefonon beszélgettünk.

Dalok Galopp 9.
A Zűrös Banda a tőretlenül népszerű balkáni vonalat erősíti Magyarországon. Lemezfelvételükre a Cseh Tamás Programon nyertek támogatást. Egy bulvárlap minden bizonnyal egyfajta magyar világzenei “supergroup”-ként mutatná be ezt a zenekart. Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott. A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a modern balkáni zenéért. Az interjú mellett más, Cseh Tamás Programban nyert zenekarok új dalait hallgattuk és bemutattunk pár mostanában megjelent új magyar albumot.

Dalok Galopp 10.
A Dalok Galopp vendége a Civil Rádió stúdiójában, a Sexepil zenekar volt, míg az NKA - Cseh Tamás program keretében két első lemezes pályázatot nyert remek formációt, a Drywing és a Pace Palmers zenekarokat interjúvoltuk meg, az élő adás keretében, némi betekintést nyerve ezzel is az elsőlemezes zenekarok lemezkészítéssel kapcsolatos munkálataiba, kicsit közelebb kerülvén a formációkat alkotó művész közösség fiatal zenészeihez, egyben némileg rálátva jelenlegi feladataik, sikereik, nehézségik és egyéb teendőik aktuális jellegére, így a támogatási időszak második félidejének kezdetén.

Dalok Galopp 11.
Az NKA - Cseh Tamás Program első első lemezes pályázatának keretében, az Unmasked zenekar három csodálatos hölgye, névszerint: Baracskay Rita (szaxofon), Dakos Lilla (billentyű), és Dósa Szelina (ének) látogatott el hozzánk a Civil rádió stúdiójába, hogy meghallgassuk első stúdió felvételüket, amit hajnalban készített el kifejezetten a mai dal premierre Schramm Dávid hangmérnök.

Dalok Galopp 12.
Kubinyi Júlia és Spacetaxi a Dalok-Galoppban - a „Fölszállott a páva” első helyezettje élőben énekel és bemutat zenéket a most készülő lemezéről. Kubinyi Júlia a szakma értékelése szerint az új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb tagja. A sok szépreményű fiatal énekesnő közül főleg gyönyörű, érett hangja, magas szintű énektudása mellett sokoldalúsága emeli ki, mivel a rendkívül gazdag magyar népdalvilág minden területén otthon van. Repertoárja lefedi a Kárpát-medence egész magyarlakta vidékét. A Cseh Tamás Program támogatásával készül  lemezfelvételre, a munkálatok épp zajlanak. Spacetaxit is halljuk élőben a mai dupla adásban. 

Dalok Galopp 13. 
A Dalok Galoppban folytatódik a "Mentor és Tanítványa" című rovatunk, a Cseh Tamás (NKA) program keretében. Aki kérdez: Szabó András Bálint műsorvezető, aki válaszol: Cztuor Zoltán mentor és a "Fatal Error" zenekar képviseletében Rónai Dávid. A Fatal Error első lemezes dalai mellett kapunk egy kis ízelítőt Zolitól, a felfrissített "Nyers" slágerek remixeiből, leporolva a  mintegy két évtizednyi élményanyagot a még mindig igen csak aktuális dalokról. 

Dalok Galopp 14. 
Új megjelenések, koncertek - ezekről beszélünk az erdélyi bandával és az új területeket kutató népdal énekesnővel. Lovász Irén - ének, Horváth Kornél – wavedrum, pandeiro, doumbek, udu, alt fuvola, Mizsei Zoltán – hang, billentyűs hangszerek. A műsor és e lemez sajátos ethno-ambient stílusát és anyagát a hely sajátos spirituális hangulata és ősi de időtlen, tiszta természeti környezete inspirálta. Három kiváló szólista egyéniség kreatív, energikus zenei jelenlétének és három különböző zenei világ fúziójának lehetünk tanúi. Bagossy Brothers Company: Az indie/alternativ/folk zenei stílusokat ötvöző zenekar 2013 májusában alakult, tagjai azonban több éve zenéltek együtt, más és más formációkban. A mostani felállás, az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Cseh Tamás Pályázat nyertesként interjúvoljuk meg őket.

Dalok Galopp 15.
Az NKA - Cseh Tamás Program keretében ismét egy első lemezes pályázaton nyertes zenekar, a "Gourmand" teszi tiszteletét a Civil Rádió stúdiójában. Az NKA - Cseh Tamás Program keretében ismét egy első lemezes pályázaton nyertes zenekar, a "Gourmand" teszi tiszteletét a Civil Rádió stúdiójában. Hagyományainknak megfelelően az egy órás műsorban a zenekar négy tagjával beszélgetünk: Örsi Andrással (sampler), Weil Andrással (billentyű), Okos Gergővel (dob), és Gyarmati Gáborral (basszus gitár).

Dalok Galopp 16.
A Snétberger Központ egyik diákjával és a punk-folk új képviselőjével beszélgettünk. Bogdán Norbert, idén 22 éves, fiatal roma tehetség. A Snétberger Zenei Tehetségközpont egyik legrégebbi diákja, aki 10 éves kora óta foglalkozik intenzíven a zenével. Elsősorban a gitárral és dalszerzéssel, énekkel. Most dolgozik első lemezén, amelynek megjelenését a Cseh Tamás Program is támogatja.
PaprikaPaprika a Trottelből ismert Rupaszov Tamás nevéhez fűződik. Hegedű-basszus-cajon felállásban már turnézott külföldön, most jelent meg az első lemeze, először a Dalok.hu-n. Tamással beszélgetünk a zenekar kalandos alakulásáról és nagyratörő terveiről.

Dalok Galopp 17.
A Cseh Tamás program keretében a Soul Surge zenekar két tagja, Sánta Dániel (dob), és Paczári Viktor (basszusgitár) tette tiszteletét nálunk.  

Dalok Galopp 18. 
Új Eszterlánc dalokat hallunk, beszélgetünk a kórus vezetőjével és a Junkies zenekar gitárosával...
Az Eszterlánc kórus 2008-ban alakult a Kőrösi Csoma Sándor Két tannyelvű Általános Iskola tanáraiból és felső tagozatos diákjaiból. Amióta a Louisiana Double duóval dolgozik, elsősorban gospelt, country-gospelt és bluegrass-dalokat ad elő...
A kórus vezetőjével, Balogh Eszterrel beszélgetünk a Dalok-Galoppban. Hallgatóink elsőként hallanak dalokat a megjelenés előtt álló lemezükről. A Junkies zenekar holnap akusztikus koncertet ad a Toldiban, erről beszélgetünk telefonon Szekeres András gitárossal.

Dalok Galopp 19.
Tovább dübörög az NKA - Cseh Tamás program. Az első lemezes pályázaton győztes Babel zenekar volt ezúttal a Dalok Galopp vendége.

Dalok Galopp 20.
Ők is a Cseh Tamás Program nyertesei, de a Szimpla Lemming egyik díját is elvitték. Az ALMA FLAMENCA („Flamenco Lélek”) együttes előadásában a flamenco tánc és zene fonódik össze a magyar népzenével és népdalokkal. Élőben jók igazán, ezért a rádióban is előadnak pár dalt gitár és ének felállásban. Táncot nem tudunk közvetíteni sajnos, de reméljük, hogy kedvet csinálunk egy koncertjük látogatásához.

Dalok Galopp 21.
Továbbra is a Cseh Tamás program keretében érkeznek a zenekarok a Civil Rádió stúdiójába, az elsőlemezes pályázaton nyertes Lynd zenekar képviseletében mutatja be a készülő debütáló album első dalát Kiszner Linda énekes, és Rembeczki Gábor basszusgitáros. Vendégeink beszámolnak az elkövetkezendő koncertekről, a zenekar történetéről, előéletéről.

Dalok Galopp 22.
Noemo zenekart 2013-ban alapította Takács Noémi énekesnő. Céljuk saját zenei ötleteik megvalósítása, igényes, kellemes hangulatú pop dalok megírása magyar nyelven. Ezek közül néhány vadonatúj nótát lehet majd a műsorban hallani.  

Dalok Galopp 23.
Műsorunk vendége a Words Are Melodies zenekar volt az NKA-Cseh Tamás, első lemezes program keretében, akik elmesélték alakulásuk történetét, a nyertes elsőlemezes pályázattal kapcoslatos élményeiket, és még sok izgalmas dolgot a zenekar háza tájáról. Ezúttal a "frontasszony" énekes Mavrák Katalin (Hugee), és Balla Gergely (Mózsi) gitáros tette tiszteletét a rádió stúdiójában. 

Dalok Galopp 24.
Manoya első szóló lemeze 2012-ben jelent meg és egyből meghódította a közönséget a lágy, nőies, de határozott energiájával. A műsorban egy új dalt mutat a művésznő a Dalok-Galopp hallgatóinak, de a régiekből is szemezgetünk. Beszélgetünk a nemrég lezajlott oroszországi turnéről.

Dalok Galopp 25. 
A Dalok Galopp keretében folytatódik az NKA - Cseh Tamás program, a Civil Rádióban, az FM 98.00 hullámhosszán, ahol ezúttal a HÁROM névre keresztelt zenei formáció mutatja meg az első még ugyan meg nem jelent, de már elkészült első nagylemezét. Valamikor szeptember magasságára ígérik a fiúk a lemezbemutatóval egybekötött lemezmegjelenést. A rádió stúdiója ráadásul még egy pici koncert színpaddá is átalakult, legalább egy dal erejéig, amikor is a vendég zenekari trió előadja az egyik olyan dalát, amely már az új, hamarosan debütáló albumukon  is rajta lesz.

 

 

 

 

dalok.hu