Szombati kalendárium
PÁRATLAN SZOMBAT 13:00-14:00
Demeter Judit

A műsor szeretne szombat reggeli ébresztő, egyben gondolatébresztő vekkere lenni a hallgatónak, nevéhez méltóan a régi kincses kalendáriumok szellemében, "kis színesekkel" fülébe csöpögtetve a kultúrát, miközben első kávéját, teáját kavargatja.

Kalendáriumként figyelemmel kíséri a naphoz fűződő fontos eseményeket, születésnapokat, névnapokat, ezeket bevallottan apropóként használva arra, hogy neves tudósokról, művészekről, történelmi dátumokról, apróbb és jelentősebb hétköznapi csodákról tudósítsa a nagyérdeműt.

Így esett szó a műsor eddigi nyolc hónapja alatt Hunyadi Jánosról, meg Nándorfehérvárról és a harangokról, Róma város alapításáról, Nagy Károlyról és a Karolingokról, az első magyar kivilágított utcáról, vasúti közlekedésünk első mozdonyairól, Lutherról és Rembrandtról, Csontváryról és Munkácsyról, a puskapor feltalálójáról, régi és kortárs magyar színészekről, jeles napjainkról a magyar népéletből.

A műsor szerkesztő-műsorvezetője Demeter Judit, 06-20-4397323, demeter.judit@mng.hu  várja a hallgatói véleményeket, reakciókat.

Az adott témáról illetékes kutatót, szakembert keres meg a műsor, ők pedig tudásuk legjavát adva, legjobb tudományos-ismeretterjesztő hagyományaink nyomán, ízes-érdekes kaleidoszkópokat villantanak fel a hallgatók előtt.

 A műsor zenei szövete, csatlakozva a szöveghez, hol a mondottak illusztrációja, hol maga az ünnepelt személyes megjelenése hangban, muzsikában.

Szombati Kalendárium. 2016.december.10.

Szombati Kalendárium. 2016.december.3.

Szombati Kalendárium. 2016.november.12.