Psychedelic Cowboys Feeling
Mouksa

Téma: Altamont rock fesztivál

A 60-as évek "béke és szeretet" korszakának végét jelentette az a késszúrás, amely a Rolling Stones 1969. december 6-i altamonti koncertjén történt.

A „Nyugat Woodstock-jának” nevezett ingyenes koncert közel 300 ezer nézőt vonzott. Nagyszerű mezőny gyűlt itt össze, többek között a Grateful Dead, a Santana, a Jefferson Airplane, Flying Burrito Brothers és fő attrakciónak a Rolling Stones. A Stones fellépése közben a rendfenntartásra szerződtetett Pokol Angyalai motoros banda egyik tagja halálra késelt egy 18 éves fekete fiatalembert. 

A gyilkost, Alan Passarót a bíróság felmentette arra hivatkozva, hogy önvédelemből cselekedett, mert Meredith Hunternál pisztolyt látott. A védelem szerint az áldozat magát Mick Jaggert akarta megölni. Ugyanakkor éveken át tartotta magát az a változat, hogy Huntert nem Passaro, hanem egy másik Angyal szúrta le. 2003-ban új vizsgálatot rendelt el a kaliforniai Alameda megye seriffje és ebben megállapították, hogy az 1985-ben meghalt Passaro volt az egyedüli tettes. Csaknem 36 év után végül lezárták altamonti koncert tragédiájának ügyét.

Műsorvezető: Mouksa
Zene: Rolling Stones

http://www.psychedeliccowboys.hu