2011. február 10.
médiatörvény
Az év elején életbe lépett médiatörvényt közös munkával feldolgoztuk, azokkal, akik erre a levelező listán vállalkoztak.
Nem volt célunk a törvény politikai, társadalmi kritikája, ezt mindenki maga elvégezheti, akár műsoraiban is feldolgozhatja. Célunk az volt, hogy a Civil Rádióra vonatkozó fontos szabályokat összegezzük, értelmezzük, megfogalmazzuk a feladatokat.
Egy mondatban összefoglalva: a törvény rendelkezései egy kicsit több odafigyelést igényelnek, a rádió egészének be kell tartania újabb szabályokat, azonban az egyes műsorkészítők, műsorok nem szükséges, hogy változzanak.
Akit a téma részleteiben is érdekel, a lényeget itt elolvashatja.

2011. január 22.
Civil a médiában
Nem is hinnétek, milyen sok helyen, milyen sokszor írnak rólunk - mások. Egy sajtófigyelő segítségével gyűjtjük a megjelenéseket, és a legérdekesebbeket, legfontosabbakat mindig jelezni fogjuk.
A jobb oldali hasábban visszamenőleg is találhattok néhány cikket, itt most kiemelve az Újbuda tudósítása.
2011. január 18.
sajnos...
A Civil Rádió új, fenti irodájából eltűntek műszaki cikkek, viszonylag nagy anyagi értékben. Elzárt irodából tűntek el a dolgok - kulccsal ment be a tettes. Az elkövetés módjából a rendőrség is megállapította, hogy a tettes számára ismert volt a helyszín, és célirányosan vitte el a műszaki cikkeket. Nagyon lesújtó ez számunkra, és nem csupán az anyagi kár miatt.
Kérünk Titeket, hogy nagyon vigyázzatok a személyes holmitokra, ne hagyjatok a stúdióban, az előkészítőben semmit őrizetlenül, mert az a korábbi biztonságérzetünk, hogy a mi közösségünkben ilyesmi nem történhet, most megrendült.
Ákos

2011. január 15.
újra ételosztás
Most szombaton immár harmadszor szervezett a Civil Rádió vegetáriánus ételosztást, Lakatos Gyula szervezésében. Gyula főzött kelkáposzta-főzeléket, ehhez osztottunk még kenyeret, almát és Gyenes Zsuzsa által készített süteményt hajléktalanoknak a város négy pontján: a Kelenföldi Pályaudvarnál, a Déli Pályaudvarnál, a Batthyány téren és a Lehel téren.
Az eseményről készült képek megtekinthetők Gyula Facebook-oldalán. Az ételosztáson részt vett Lakatos Gyula, Thúróczy Gergely, Puskás Éva, Gerecs Gábor és én, a süteményt pedig Gyenes Zsuzsa készítette otthon. Mindenkinek köszönjük a részvételt és segítséget!
Lakatos Gyula (és magyar hangja, Magyar Ádám)


Figyelem, pótszilveszter
Nincs évkezdet Civil Rádiós Újévi Buli nélkül - éppen ezért ne felejtsétek el bevésni a következő dátumot naptáraitokba: 2011. január 20., csütörtök, 18:00!
Étel, s ital minden mennyiségben lesz - azonban mindenféle házi készítésű libamájra, vadhúsra, padlizsánkrémre és süteményre továbbra is nyitottak vagyunk A részletes programról majd
még írok, most csak annyit árulok el (ami nem is titok már senkinek), hogy az est folyamán kiderül: ki a 2010-es év Civil Rádiósa? Mivel ez csak ott, és csak akkor derül ki - s e megtisztelő címet bárki joggal megkaphatja - mindenkinek ott kell lenni! 2011. január 20., csütörtök, 18:00, a helyszín természetesen a Fonó.

Ákos


pályázat
Többnyire mi magunk veszünk részt pályázatokon, de néha az is előfordul, hogy mi írunk ki pályázatot másoknak:
civil szervezetek megjelenését támogató pályázati kiírás, a Nemzeti Civil Alap segítségével.

2011. január 11.
Az állatvédelem témájáról hosszabb filmet forgatott a Duna Televízió. Ennek egy részében Sz. Lázár Anna műsorát mutatták be, eredeti méretben a Youtube-on látható.a 2010-es év
A Civil Rádióban a múlt évben a napi 24 óra adás mellett persze ezerféle egyéb dolog is történt. A stáb megpróbálta címszavakban összeszedni a lényeget. Itt van.
2011. január 5.
ülést tartott a kuratórium
A rádiót működtető alapítvány kuratóriuma két menetben, hosszú összejövetelt tartott. A rádió működésével kapcsolatos témák mellett itt dőlt el, hogy ki lesz a 2010-ben az ÉV CIVIL RÁDIÓSA.
A kuratórium elfogadott nyilatkozatai itt olvashatóak, az Év Civil Rádiósa díj átadására pedig január 20-án a pótszilveszteren kerül sor.

Milyen a műsor?