2010. február 25.
Ilyennel meg sose találkoztunk...
Különös adáskimaradásunk volt vasárnap: egy zenét valamikor hibásan rögzítettek az adatbázisunkban, nevezetesen: a végén még 30 másodperc csend volt. Mi történik ilyenkor?
A Civil rendszerében állandóan üzemel egy csendfigyelő szoftver, ha bármi okból (leáll az adásvezérlő, vagy elfogyott az előre bekészített lista), akkor 20 másodperc csend után elindít egy zenei listát. Természetesen a zene elindult, de az adásvezérlő is működött tovább, hioszen az meg a 30 másodperc csendet játszotta... Majd utána, mintha mi sem történt volna, elindította a következő műsort. Így némi zenei aláfestéssel ment az adás egy darabig...

Öröm: újabb műsorunkat veszi át más adó
Megállapodás született a Rádió C főszerkesztőjével, hogy utánközlésben rendszeres adni fogják a Kapocs című műsorunkat. Gratuláció Szabó Andrisnak.

2010. február 24.
Reggeli...
Műsormegbeszélést tartottunk a csütörtök reggeli, Manuéla-féle stábbal (Ribáry Manuéla, ifj. Gondi Ferenc, Lőrincz László). A csapat tagjai érdekesen kiegészítik egymást, hangban is, érdeklődésben is.
Izgalmas vitánk volt a telefonos játékokról, talán egyszer érdemes elővenni a témát több emberrel is. Manuéla jelezte, hogy új élmények érték az új technikusok segítőkészségével kapcsolatban, kiemelte Balázs munkáját.

Döntöttünk
Már többször volt róla szó, most döntöttünk: lemondjuk a reggeli műsor néhány perces közlekedési információinak további megrendelését. A Fővinform szolgáltatása igazán csak akkor fontos a hallgatónak, ha éppen aktuális információkat hall, ezt pedig más rádiók 15 percenként biztosítják.
A 3 perces szolgáltatás többe kerül, mint az egész napos hírszolgáltatás, amit a Független Hírügynökségtől rendeltünk meg. Így márciustól már nem vesszük igénybe a szolgáltatást, de más megoldáson még gondolkodunk.

2010. február 23.
Rocki, a miniszter
A Név és az Ember című műsor vendége volt Rockenbauer Zoltán etnológus, művészettörténész.
A volt miniszter jelenleg Csinszka, Ady özvegyének életével foglalkozik: könyvet ír, kiállításokat rendez. Jól érzi magát, és nem tervezi, hogy visszatér a politikába.

Véget ért a szervezetfejlesztési tréning a Civil Rádióban. Tavaly nyertük el pályázaton azt a lehetőséget, hogy egy külső cég szakemberei átvilágítják a Civil Rádió szervezetét, és néhány alkalom keretében felhívják a figyelmet a gyengeségeinkre, lehetséges fejlesztési irányainkra.
A szerkesztőbizottság tagjai közül bárki részt vehetett a tréningen, nagyjából 12 ember fordult meg a tanfolyamon. Sokféle témakör felmerült, próbáltuk kiválasztani a legfontosabbakat, de, sajnos, nem dokumentáltuk elég pontosan a tanfolyamot. Egy ilyen képzés eredményei lassan realizálódnak, az elsőt mindenesetre már olvasod is: a krónika oldal a belső kommunikációnk javítására született.

2010. február 17.
SZARÁMASZER közgyűlés
A Szabad Rádiók Magyaroszági Szervezetének alapító tagjaiként házigazdája voltunk az idei közgyűlésnek.
Fontos pillanathoz jutott el a szervezet: majdnem egy éves előkészítés és vita után módosítottuk az egyesület alapszabályát.
Az új alapszabály, a realistásokat jobban figyelembe véve: helyenként keményebb, szigorúbb, másutt lazább feltételekhez köti a tagságot. Akit részletesebben érdekel, tájékozódhat az egyesület oldalán.

Tájékozódó tárgyaláson vettünk részt a Külügyminisztériumban. Igyekeztünk megtudni a következő év, évek pályázati lehetőségeit, milyen a Civil Rádió számára értelmes együttműködési lehetőséget látnak a minisztérium munkatársai.
A találkozót Tóth Mónika szervezte, öröm, hogy a minisztériumban régi civiles ismerős is dolgozik. Talán lesz eredménye a dolgonak.

2010. február 12.
Együttműködés
A Fonóban több önálló szervezet is működik: közvetlen szomszédunk az ARTUS mozgásszínház. Goda Gábor tárulata számos nemzetközi díj nyertese, itthon is elismert társulat.
Az Artus új marketing munkatársával megállapodtunk, igyekszünk kölcsönösen népszerűsíteni egymást. Részletesen lehet olvasni róluk az oldalukon.

Szörényi Tibi végre állást kapott, ez örömhír. Az elfoglaltsága miatt a Rámpa című műsor jövője kérdéses, ez nem öröm.
Tiborral megpróbáljuk megszervezni, hogy külső szerkesztővel kisebb terheléssel, esetleg nem élőben lehet-e tovább készíteni az adásokat.

2010. február 1.
Új könyv tervek...
Remélem, mindenki ismeri az eddig megjelent két Civil Rádiós füzetet (Közösségi rádiók, valamint Nagyvárosi dilemák). Gondolatban, terveben készülődik a harmadik is.
Ujj Zoltán, a Civilsport műsor készítője érez elegendő erőt magában arra, hogy az előző évek műsorainak kiemelt részeit írott formában is hozzáférhetővé tegye. Egy-egy ilyen füzet elkészüléséhez az kell, hogy egy szerkesztő kitalálja, összeállítsa az anyagot, és valamilyen pályázaton szerezzen némi pénzt a nyomtatásra. A többi munkafolyamatot a Civil stábja ellátja.

Régen találkoztunk...
Múltkori, utólag informálissá nyilvánított találkozásunkkor a társaság többsége úgy döntött, hogy a kedd a legalkalmasabb nap, a legtöbben ekkor érnek rá, mostantól kedden tartjuk a szerkesztőbizottsági összejöveteleket.
Ennek megfelelően jelzem, hogy március 23-án kedden, 17:30-kor találkoznánk. Írd be a naptáradba, kérlek, jó lenne, ha végre döntésképesek lennénk.
    Napirend
  • 1. A reggeli monitor összefoglalása (a rĂ©szleteket nem fogjuk ĂşjrabeszĂ©lni, de következtetĂ©seket levonhatunk). Az összefoglalĂłt elolvashatod itt.
  • 2. DöntĂ©s az Ăşj műsorokrĂłl. A műsorokrĂłl rĂ©szletesen itt olvashatsz.
  • 3. EgyĂ©b aktuális teendĹ‘k.
Kérek visszajelzést, hogy olvastátok az időpontot, és megfelel erre az email címre.

Ha van olyan híred, információd, amit jó lenne, ha a többiek is megismernének, egy pillanatig se habozz, írd meg, és küldd el a szerkesztőnek erre a címre.